A Soha többé Soá! Közalapítvány

Üdvözöljük a Soha többé Soá! Alapítvány honlapján!

Az Alapítvány közhasznú szervezet.

Az Alapítók legfontosabb indítéka az Alapítvány létrehozására, a 2. világháborús vészkorszak során méltatlanul megalázott és meggyilkolt zsidó honfitársaink sorsa miatti szánalom és kegyelet.

Az Alapítók elsődleges célul tűzik ki egy, a Holokauszt bonyhádi áldozatairól megemlékező emlékmű létrehozását Bonyhád város valamely frekventált helyén. Célunk, hogy segítsük a múlt eseményeinek feltárását, a Holokauszt történelmi tényére való emlékezést, és emlékeztetést, hogy a következő generációk is mély benyomásokat, illetve hiteles információkat szerezhessenek a múlt dicstelen eseményeiről, illetve Magyarország ezen eseményekben való részvételéről és felelősségéről, hogy gátoljuk ezzel is a hasonló jellegű rasszista bűncselekmények létrejöttét. Ez annál is inkább aktuális, mivel Magyarországon az elmúlt évtizedben egyre gyakrabban és nyíltabban tapasztalhatunk antiszemita és rasszista megnyilvánulásokat.

Az Alapítók célja ezen felül, hogy minél több bonyhádi és Tolna megyei embert vonjon be az Alapítvány céljainak megvalósításába támogatóként, hogy ezzel is kifejezzék szolidaritásukat az áldozatokkal, és elhatárolódjanak azoktól az eszméktől, amik a Holokauszt borzalmához vezettek, és azoktól az emberektől és szervezetektől, amelyek ma tagadják, vagy relativizálják a Holokauszt eseményeit, vagy nyíltan antiszemita, náci és fasiszta nézeteket vallanak.

Alapítványunk Okirata

Alapító Okirat Az alapítványunkat a Tolna Megyei Bíróság bejegyezte.
A kuratórium elnöke: Matos Kálmán

A kuratórium tagjai:
  • Illés Éva
  • Ficsor Tamás
  • Kozma Anikó
  • Tóparti József
1%


Kérjük ajánlja fel alapítványunk számára adója 1%-át
Adószám:

18868175-1-17

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet (PDF)
* * *
Közlemény az átutalt összeg felhasználásáról (PDF)